Η πάπρικα, το μπούκοβο, το καγιέν, το τσίλι, η Χαμπανέρο (Habaneros), η Χαλαπένιο (Jalapeno), η Carolina Reaper, το Ταμπάσκο (Tabasco) είναι οι πιο γνωστές καυτερές πιπεριές, σύμφωνα με το sitehttps://www.votanonkipos.gr/ Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι περιέχουν την καψαϊκίνη, μια ουσία που τους χαρίζει έντονη και πικάντικη γεύση, είναι τελείως άοσμη, αλλά έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιείται με μέτρο. 
Ποια είναι τα οφέλη, λοιπόν;
Έρευνες έδειξαν ότι μειώνουν τη θνησιμότητα κατά 13% και θεωρούνται ένα από τα μυστικά της μακροζωίας. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, σε βιταμίνη Α, Β6, C, K, E, φολλικό οξύ και μαγγάνιο. Περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Ταυτόχρονα, προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλονται διάφορες ασθένειες.
Η καψαϊκίνη αποτελεί κύρια ουσία των αναλγητικών φαρμάκων. Χρησιμοποιείται σε έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση του πόνου, σε καρκινοπαθείς που υποφέρουν από πόνους ή σε άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις νόσους. 
Ενισχύουν τον μεταβολισμό καθώς αυξάνεται η θερμότητα στο σώμα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η καύση των θερμίδων.
Αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού,καθώς συμβάλλει στη μείωση της πείνας.
Βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Εσφαλμένα υπάρχει η άποψη ότι τα μπαχαρικά δημιουργούν έλκος και επιβαρύνουν τις στομαχικές λειτουργίες. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν τον κίνδυνο έλκους του στομάχου, όταν αυτές καταναλώνονται με μέτρο και όχι ανεξέλεγκτα.
Προσοχή, όμως σε όσους έχουν ήδη έλκος ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα με το στομάχι τους!
#health#food#happy#red#hot#chilipepper#