Κάτι ήξερε ο Γιάννης Βόγλης, ως βοσκός και είχε πάντα μαζί του αμύγδαλα. Οι ξηροί καρποί, λοιπόν, έχουν μεγάλη διατροφική αξία για τον οργανισμό μας, καθώς έχουν πολύτιμες πρωτεΐνες, ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες. Είναι συμπυκνωμένη πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Συμβάλλουν στην καλή καρδιαγγειακή εγκεφαλική και νευρολογική λειτουργία, στην καλή υγεία και εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών και των ονύχων, στην καλή ψυχολογική υγεία, ενισχύουν την γονιμότητα ενώ μας βοηθούν να ελέγχουμε καλύτερα την πείνα μας, προκαλώντας εύκολα κορεσμό, ειδικά αν είναι ωμοί και ανάλατοι και ακόμη καλύτερα μουσκεμένοι.
Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα πεκάν, τα brazil nuts, τα μακαντάμια, τα φιστίκια και τα φουντούκια είναι κάποιοι από τους ξηρούς καρπούς που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε με την κατανάλωσή τους δεν είναι πολλές (αρκεί βέβαια να μην το παρακάνουμε). Παρακάτω μπορείτε να δείτε ακριβώς τα οφέλη και τις θερμίδες των ξηρών καρπών, σύμφωνα με το www.iatronet.gr
#urologist#nutrition#health#sexualhealth#happiness