Κι όμως περνάει! Σύμφωνα με το περιοδικόhttps://olivimagazine.gr/, επιστήμονες αποδεικνύουν πως υπάρχουν τροφές που περιέχουν συστατικά και βιταμίνες τα οποία ενισχύουν τη σεξουαλική λειτουργία και μεγαλώνουν την ερωτική επιθυμία. Έχουμε ακούσει ότι τα θαλασσινά χαρακτηρίζονται ως αφροδισιακές τροφές. Κι αυτό γιατί περιέχουν ψευδάργυρο και σίδηρο, δυο ουσίες που είναι απαραίτητες τόσο για τον αντρικό όσο και τον γυναικείο οργανισμό προκειμένου να λειτουργεί φυσιολογικά σε σεξουαλικό επίπεδο. 
Η σοκολάτα περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν σεροτονίνη, μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα. Όταν μάλιστα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική. Γι’ αυτό προτιμήστε μια σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο.
Τα αμύγδαλα περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, που είναι τα δομικά συστατικά στην παραγωγή ορμονών αλλά και ψευδάργυρο, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Περιέχει επίσης και βιταμίνη Ε, που κάποιοι την αποκαλούν και “βιταμίνη του έρωτα” λόγω του ότι θεωρείται διεγερτική. 
Κι άλλες τροφές όπως, το μέλι, τα σπαράγγια, οι κουκουναρόσποροι, η Aloe Vera, οι φράουλες, τα βατόμουρα, το καρπούζι, το αβοκάντο, οι πιπεριές τσίλι, οι μπανάνες, τα σύκα απογειώνουν τη λίμπιντο. 
#health#love#food#libido#pleasure