117 άνδρες ηλικίας 21 – 35 ετών δέχθηκαν να πάρουν μέρος σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι άνδρες έτρωγαν 75 γραμ. καρύδια καθημερινά για 12 εβδομάδες, ενώ στη δεύτερη λιγότερο. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι το σπέρμα των ανδρών της πρώτης ομάδας βελτιώθηκε ως προς την κινητικότητα, τη ζωτικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων.

Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι μόνο με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να βοηθηθεί η ανδρική υπογονιμότητα .

Τα καρύδια χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα καθώς είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Περιέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία, πρωτεΐνες, διπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών σε σχέση με άλλους καρπούς.

Επιπλέον, περιέχουν πολλές πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης (μαγγάνιο, ψευδάργυρος, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, κάλιο), φυτικές ίνες, Βιταμίνη Β, φαινόλες, Βιταμίνη Ε, τανίνες.

Τα λιπαρά επίσης, που περιέχουν είναι αυτά που πρέπει να προσλαμβάνει ο οργανισμός, τα «καλά λιπαρά». Ο λόγος για τα ω-3 λιπαρά, τα οποία εκτός των άλλων  μειώνουν την κακή χοληστερίνη στο αίμα.

        7 καρύδια θα πρέπει να τρώμε καθημερινά, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Άλλωστε, μόνο 25 γραμμάρια την ημέρα παρέχουν περίπου το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε  ω-3 λιπαρά.

        Μπορούμε βέβαια να τα συνδυάσουμε και με άλλους ξηρούς καρπούς, αν δε θέλουμε να γίνουν βαρετά στη διατροφή μας. Αρκεί να μην τα ξεχνάμε!

Urologist#thessurologist#walnuts#healthylife#healthtips#healthyfood#livingwell